31 Eki 2010

KPSS DAY, MAYDAY, MAYDAY!

Hayatımda gördüğüm en büyük rezalet olan bugünkü iptal sınavına imzasını atan herkesi can-ı gönülden tebrik edesim var.

Kişi başı 0.33 ml lik  erikli su,
naneli olips -ki hiç sevmem- ,
2 tane fatih marka kalem,
uyduruk bir kalemtıraş
ve de dandik ötesi bir silgi
verilen böyle acaip bir sınava sonuna kadar katlandığım için kendimi tebrik edesim var.


(Merak edeniniz olur diye getirdim, fotoğrafını çektim.mihihi, ne gereksiz işler di mi, olsun olur o kadar, sınav kafası bu, kolay değil.)

Ösym iptalin en başından beri uyarı verip duruyor.Kalem yok, silgi getirmek yok bilmem ne...Ulan tamam da ben sizin dandik silginizi kullanıp cevap kağıdımı mahvetmeye mecbur muyum la!
Sonra kolye, yüzük, küpe bilmem ne hiçbir metal olmayacak üzerinizde dendi, lan mal millet küpeyle kopya mı çekti, angut! Paşa paşa sınav öncesi aldılar soruları, sen ona önlem al sıkıysa.
Milletin kulağındaki küpeyi çıkar al, ama türbanlılar istediği gibi otursun.Ben şapkayla oturmak istesem alacaktınız beni de değil mi...
Küpemi çıkarttırdılar yaaa...Ben onun varlığını unutmuşum bile orda.Halbuki kopya çekecektim ben onunla, neyse, seneye inşallah!


Hem çalışanlar bilir, eğitim bilimlerinde "batıl inanç" diye bir kavram öğretlir.Evet evet, hepimizin bildiği batıl inanç bu.İşte ne bileyim bir öğrencinin kendine şans getirdiğine inandığı bir kıyafeti olması, sınavlara uğurlu bilmem neyiyle girmesi gibi durumlar var teoride.E benim uğurlu kolyem, yüzüğüm varsa ne olacak mal!
Madem pratikte kabul etmeyeceksin böyle bir şeyi, neden öğretiyorsun o zaman?!

Ayrıca hiç de olağanüstü güvenlik şeysi yoktu, elle aramalar falan.yuh!
Millete sorup sormam sonucu fark ettiğim bir diğer şey de güvenlik durumunun binalara, kişilere göre çok değiştiği.Kimileri araba anahtarını bırakmak zorunda kalırken, kimileri aynı anahtarla rahatça girmiş.Kimileri sigarasını, madeni parasını bıraktı, kimi yerlerde hiçbirini umursamamışlar falan filan işte....

Ya neresinden devam etsem, daha neleri anlatsam bilemiyorum.Zaten elim hiç kitaplara gitmiyordu, sınava girmek angarya gibi geliyordu...İyice bitti kpss benim gözümde.Bu mu lan benim hakettiğim şey, ben bu sikko olaya daha fazla dahil olmak istemiyorum.

Bütün kpss kitaplarımı yakasım var bugün.İşim olmasın istiyorum artık bu saçma şeyle.Ne bu rezalet uygulamaları hakediyorum ne bu sınavın güvenilirliğine, geçerliliğine inanıyorum. O kitaplarda anlatıp durduğunuz geçerlilik var ya, hah o işte.

Ben böyle sınavın çeldiricisine de, kapsam geçerliliğine deee..........
Bi gidin yaa!!!!!!

19 yorum:

  1. :D Geçmiş olsun... Bu fotoğrafı nasıl çektin ki amaa??

    YanıtlaSil
  2. Çok büyük geçmiş olsun vallaa

    YanıtlaSil
  3. @ melly, @ medanşeri: kızlar eve gelince çektim fotoları, kalemi falan sırf fotoğrafını çekmek için getirdim de olipsi falan taşımaya değer görmedim:)
    teşekkürler ayrıca sağ olun, inşallah bir daha bu sınava girmeme gerek kalmaz :/

    YanıtlaSil
  4. @girl with the red balloon: geçti mi, girdi mi göreceğiz artık, çok teşekkürler:/

    YanıtlaSil
  5. kalem yok silgi yok ama telefon war ;)

    YanıtlaSil
  6. @8ex-en8: çok ciddiyim, abartmıyorum, telefon sokmaya çalışsam çok rahat girerdim, küpeyi elle yoklayıp bulmak kolay, sen ayakkabılara, botlara gizlenen telefonlardan haber ver, aynen dediğin gibi yani.

    YanıtlaSil
  7. Sınav sonucu açıklanana kadar yakma kitaplarını uğursuzluk getirir

    Umarım sonucu iyi olur sınavının

    YanıtlaSil
  8. kopya çekmediysen yine çalışmaya devam. durmak yoook.

    YanıtlaSil
  9. sophie, merhaba, ben sınav görevlilerinden biri idim, bizi de didiklediler, minicik küpemi, araba anahtarımı hepsini aldılar, ben de çok sıkıldım, türbanlılara da sordum sizin küpe olsa nasıl anlaşılacak diye, aradılar dediler, (hangi arada yeniden böyle güzel takabildi ise)ilginç bir sınavdı, sınav kurallarını okurken "sınavda kopya çekenin sınavı geçersiz" sayılacak diye okurken içimden güldüm, sadece onun mu bakın herkesin sınavı iptal oldu diyecektim nerdeyse...
    sana inşallah gelmiş geçmiş olur, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  10. sorma yaaa benden aldılar kalemler hoş benim torbamsı anlamsız pakedi almaya niyetim yoktu ya neyse:) allahım ne rezalet, içeriye türbanla aldılar ama sınav esnasında çıkarttılar bu naısl saçmalık, ya türbanlı kalsın ya da baştan açsın onlara da haksızlık.araba anahtarı oalyına bende şahidim çok güldüm.ya araba çalınırsa hahaha:)
    sınav sonrası azıcık sarsıldım neredeyse bayılacaktım:) içeride koklattılar mı deid arkadaşım haa hatta sardılar tüttürdüle rkızım manyak mısın deidm, öyle görünüyorsunzu napiim dedi(hayatında hap görmüşmü acaba töbe estağfurullaahhhhh=) ) neyse yine benzer netleri çıkarttım bebnim adıma sınırda bir sınav.malum tarih öğretmenini yılda 200 kişi atarsa olacağı bu. ayyy içim şişti.zaten benden tık yok, tek satır yamzm artık bloğuma hayatımdan da kpss yi sildim attım bugün.kendimi paraladım bu uğurda kopyacılar paralanmadıktan sonra neye yarar.

    bugün hala inanmıyorum şuan bile biz ikinci kez girdik sınava, 2. kez hazırlandık yaaa olmazzzzzzz

    inşallah atanacak puanı almışsındır canım.

    YanıtlaSil
  11. sophie,
    dert bir değil...elvan elvan desem...

    YanıtlaSil
  12. @cips y.kız: iyi ve doğru sandığımız ne varsa ters çıkıyor bu sınavda, o zmn uğursuzluk denilen ne varsa yapmalı belki o da ters teper :)

    @kofinin aleminde aleni: kopya çekmedim, çalıştım, ama sorun yok, ne de olsa beyin bedava :)

    @nokurun çocukları: evet sınav görevlileri de bizler gibi zan altında başladı güne.benim salonumdaki hocalardan biri oldukça efendiydi, anlayışlıydı, onun ve sizin gibilerin ve benim gibilerin yapabileceği bir şey yok malesef, siz sizden isteneni yapmak zorundaydınız.artık tek sorum var, bu oyuna daha fazla alet edilmeli, kendimi bir sene daha piyon gibi oynatmalı mıyım, fikri olan ne olur söylesin.
    çok teşekkürler,hocam:) muğla üni.nde hocasınız bildiğim kadarıyla, ben ordan mezunum, muğlaya selam ederim:)

    YanıtlaSil
  13. @tarih84: inşallah canım inşallah, ne diyeyim, bloguna bıraktığım yorumda da yazdım diyecek pek bir şey yok artık, umarım yolun aydın'da apaçık olur, bir daha bunlarla uğraşmak zorunda kalmazsın,belki de atanır toptan kurtulursun.

    @cepaynası: of off, dert hiç bitmez o ayrı, ama bakıyorum da hayatıma, sağlıklıyım, ailemin yanındayım, bunlarla mutluyum.ama hayatımdaki tüm sorunlar işsiz olmama dolayısıyla kpss ye bağlı şu an.belki de sadece kpss ye odaklanmakla hata ediyorum.

    YanıtlaSil
  14. sophiecim aldım selamını dağıttım canım, teşekkürleer, tarih84'den kalemleride almışlar ya pes ama yani ne yapacaklar kalemleri, her yere aynı kurallar gidiyor ama bizde kuralları algılama değişik ne yaparsın, sevgiler, umarım hakettiğin yerlere gelir, KPSS'yi unutursun:)))

    YanıtlaSil
  15. Kalemtraş beni ilkokul yıllarıma götürdü :) Malzemelerde kalitesizlik standardını yakalamak istemişler sanırım. Geçmiş olsun, inşallah dilediğin gibi bir puan alır atanırsın.

    YanıtlaSil
  16. canım bende ödülün var,uğra al bi ara =))

    YanıtlaSil
  17. @inci çiçeği: ben teşekkür ederim asıl:) ayrıca iyi dilekleriniz için de...kpss adına ne umudum ne de hevesim kaldı sanırım, umarım asıl istediğim şeyleri yaparım, onlara odaklanırım bundan sonra...

    @joey potter: ay o kalemtıraş,o silgi beni sinirlere gark etti, o nedir öyle...puanlara gelince, artık tamamen iyi şansa kalmış :)

    @ayşa: getiren götüren sağ olsun, teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  18. ICIMI ACITIYOR. FOTOGRAFI GORUNCE SINAVI HATIRLADIM. KALEM IYIYDI IYI OLMASINA DA SILGI VE KALEMTRAS BOMBAYDI YAA.. NE KADAR KOTUYDU.. AKLIMA GELDIKCE SINIR OLUYORUMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  19. @adsız: unutalım gitsin en iyisi, bu ülkede hep yaptığımız gibi.
    bu arada adını sanını yazsan ne iyi olurdu adsız...

    YanıtlaSil

ne yazarsan yaz,
ama "adsız" olma.
google hesabın yoksa da,
sonuna ismini cismini yazamayacak kadar ezik davranma,
kaçak oynama.