27 Eyl 2010

KPSS ÇALIŞMAK KİŞİYE SAÇMALAMA ÖZGÜRLÜĞÜ VERİR

Geçen gün hızlandırılmış KPSS çalışma enayiliğim zincirine bir halka daha eklemek amacıyla deneme sınavları seti ararken, piyasada hepsinin iç edilmesinden mütevellit, hem elim boş eve dönmeyeyim diye, hem de 2004'ten bu yana çıkmış bütün Eğitim Bilimleri sorularını birarada bulayım diye bu kitabı aldım.

Fotoğrafını çekmeye ve bilgisayara,ordan da buraya yüklemeye çok üşendiğim için bu kez görseli direkt google'dan araklıyorum.

Ben 12,5 TL'ye aldım, bilmem böyük şehirlede daha ucuza bulan olur mu, olur muhtemelen.

Bu arada hazır Yediiklim demişken bir yıldır gördüğüm,çözdüğüm, okuduğum KPSS yayınları hakkında iki kelam etmek istiyorum,

İhtiyaç, hoşsun ama boşsun;
Nobel, kusura bakma, çok tırtsın;
Beyaz Kalem, zor olacağım diye çok kasmaktasın;
Uzman Kariyer, orijinal olsun diye kendini yırtmakta başarısızsın;
Yediiklim, favorimsin :)

Tabi bir de Yargı var.Ben sanırım Yargı'ya biraz önyargılıyım.Böhühöhüüü...
KPSS lafına yeni yeni aşina olduğum günlerde herkes seni bana çok zor diye anlattı.Tabi o zamanki Sophie için zordun farkındaydım, şimdi seni cebimden değilse de bir yerimden çıkarırım muhakkak, büyüdüm ben, çok emek verdim Eğitim Bilimleri dünyasına, kendimi aştım bir nevi.Yine de hala ısınamadım sana.Ama 31 Ekim e kadar senin denemelerini çözmezsem aklım kalacak, siparişini vermeli en kısa zamanda.

İşte böyle...
Gördüğünüz gibi kitaplarla, yayınevleriyle "kişileştirme" yoluyla konuşma evresine geçtim.
Bu demektir ki kafayı tam sıyırmadan, eğitim temalı bu yazının devamı gelecek.
İsteyen kaçınma koşullanması oluşturabilir bu yazıdan sonra.
Bir sonrakinde görüşmek üzere eyvallah!

14 yorum:

  1. Başlık çok haklı, bakış açısı çok güzel

    İhtiyaç,Nobel, Beyaz Kalem, Uzman Kariyer bunlar süper de Yediiklim'de takıldım

    YanıtlaSil
  2. Benimde saçmalamam gerek sanırım. Memur olucaz başka yolu yok :(

    YanıtlaSil
  3. kolay gelsin.ben artık sıtkımısıyırdım kpss den yoruldum

    YanıtlaSil
  4. KPSS insana neler yaptırıyormuş böyle ya :)

    YanıtlaSil
  5. ilk defa gircem ve bunların hiçbirini bilmiyorum hayırlısı =)

    YanıtlaSil
  6. aman aman
    ben daha baslamadım bakalım bugun yarın başlamam lazım..
    kıtaplara daır yorumların tam ısabet canım

    YanıtlaSil
  7. Fena ya herkes bu modda Allah yardımcınız olsun canım

    YanıtlaSil
  8. @telekinesis: sağ olasın...yediiklime hangi açıdan takıldın? ben bu saydıklarım içinde en iyisi o diye düşünüyorum, ama hiçbiri mükemmel değil tabi.sen hazırlanıyor musun kpss'ye, sence hangisi daha iyi?of, sorular sorular...bitmez kpss muhabbeti...

    @c3moi: sınava hazırlanan herkese benden sınırsız özgürlük saçmalama konusunda, buyur sen de başla.işin kötü yanı,öğretmen olmak hayatta isteyeceğim en son şeylerden biriyken bunun için çırpınır hale gelmiş olmam...

    @cingifilli: hadi geçmiş olsun, ben senin gibi bir iş bulmuş olsam bir daha dönüp bakmam kpss günlerime, bir daha da uğraşmam bu saçmalık için.

    @francesca: sorma...akıl sağlığını korumak zor, canım ülkemin bu şartlarında bu sınava hazırlanırken.

    @zey0zey: ooo, aramıza hoşgeldin o zaman.kaynak,kitap vs. konusunda ihtiyacın oldukça istediğini sorabilirsin, kendi tecrübelerim doğrultusunda yanıtlamaya çalışırım,işini görürse ne ala...

    @sezgi: iptal edilen 2010 eğitim sınavına gireceksen ve umudun varsa hemen başla çalışmaya. ne diyorum, millet piyasada kitap bırakmamış, deli gibi çalışıyorlar :)

    @stil direktörü: edacım sorma, benim gibi çok var değil mi...yalnız değilim yani:) bunu bilmeye ihtiyacım var, sağ ol iyi dileğin için.

    YanıtlaSil
  9. hiç çalışma gez toz.
    kulak içi bluetooth
    kameralı kalem
    telefonlu saat ve bir tanıdık eğitim bilimci lazım sana.
    o vakit sen bile ilk 350'ye girersin.

    YanıtlaSil
  10. @atsız pezik: doğru diyorsun, halbuki bu kadar kolay aslında değil mi...nasıl olsa yakalansam bile tekrar sınava girebiliyorum, ne güzel memlekette yaşıyoruz aslında nan...

    YanıtlaSil
  11. Yedi iklim benimde favorim. Özellikle herkes ihtiyaç deyip duruyor ama onun denemelerinden nefret ediyorum ben.

    YanıtlaSil
  12. @cip yiyemeyen kız: ya ihtiyaç o kadar absürd soruları nasıl buluyor cidden merak ediyorum.hele dizilerden uydurdukları cevahirli, bihterli, behlüllü soruları çok çok gıcık.

    YanıtlaSil
  13. koptum yahu:) şimdi elimde yargının 1300 soruluk çek koparı var.dün ihtiyaç 3000 lik bitti rezaletti.bu kadar bilgi sorusu olamaz.yediiklim dersanesine gidiyorum.yayınları çok iyidir.beyaz kalemi ise komisyona yakın sorular diye çözmüştüm ve 3 soru yakaladım.pegem 5000 çözdüm oradan da 4-5 arası soru yakaladığımı düşünmekteyim.körfez iyiydi.yargı orta düzeyde geldi.nobel fiyaskoydu:)irem yayınlarnı bile çözdüm.uzman kariyer hediye geldi kırmadım çözdüm ama yani pek bir fikrim yok.sanki çıkmış soruları eviirp çevirip yendien sorup soru bankası yapmışlar gibi geldi.yediiklimin tüm yyaınlarını çözdüm.ekstra satılanlar da dahil.inan yayın kalmadığı oldu.1,5 yıl kafa yordum.hayatımda duymadığım yayına evlerinin gerek yaprak test paketlerini gerekse soru bankalarını çözdüm.hıdırellezde 5 çöp torbası kitap yaktık:=))bilemiyorum hakkımızda hayırlısı.
    NOT: beyaz kalemde ciddi soru yanlışları var.dikkat etmelisin.sabit oranlı ile sabit aralıklı tarifeyi bile karıştıran bir yayın:)

    YanıtlaSil
  14. @tarih84: uyyşş! dıkandım okurken haa...sen ne yaptın şekerim, ben de piyasadaki bu kitapları kim bitiriyor diyorum. ya ben o kadar yayın, o kadar soru çözsem mecaz değil gerçekten sıyırırım.

    zaten yedi iklim de düştü biraz gözümden. bu çıkmış sorular kitabında o kadar saçma açıklamışlar ki bazı soruları, hani konuyu iyice bilmiyorsan anlamanın imkanı yok, bana sorsalar bn bile daha güzel açıklardım dediğim sorular var, neyse olur o kadar dedik, çözmeye devam ettik falan filan, bugün 31 ekim, dananın kuyruğu koptu, umarım bi yerimize kaçmaz o kuyruk, hadi geçmiş olsun.

    YanıtlaSil

ne yazarsan yaz,
ama "adsız" olma.
google hesabın yoksa da,
sonuna ismini cismini yazamayacak kadar ezik davranma,
kaçak oynama.