14 Ara 2010

İŞSİZ OLMAK DEMEK...

- İşsiz olmak, bir kere her şeyden önce  "Kontürüm bitti arayamadım, haber veremedim", "Aradığını gördüm ama kontürüm yok,dönemedim" cümlelerini çok sık kurmak, o kadar kurmak ki artık derinin kalınlaşması demek.

- İşsiz olmak, internet alışveriş sitelerine bakmak, istenilenleri ertelemek, hep ertelemek, sonra da vazgeçmek demek.

- İşsiz olmak, her ay ihtiyacın olan bir kıyafet ile makyaj malzemesi arasında seçim yapmak, alacağın kitapları hep üçten ikiye, ikiden bire, birden hiçe düşürmek demek.

- İşsiz olmak, "Of bu aralar işler çok yoğun" diye şikayet eden insanlara kafa göz dalmak istemek demek.
(bankacılar hariç, allah onlara çelikten sabır versin.)

- İşsiz olmak, çevrenizdeki insanların, sizi gördükleri her yerde, konuyla ilgileri olsun olmasın, "Ee şimdi ne yapacaksın?" diye sorması ve bir bilgisi olsun olmasın size akıl vermesi demek.

- İşsiz olmak, kariyer.net, yenibiris.com gibi sitelere üye olup, abuk sabuk başvurular yapıp bazı dönemler her gün, cevap var mı diye kontrol etmek demek.

- İşsiz olmak, duyduğun her sınava, işine yarasın yaramasın atlama isteği duymak demek.

- İşsiz olmak, facebook sayfalarına, msn iletilerine, yani olur olmadık her yere @amsterdam, @NY gibi şeyler yazan dallama arkadaşlarından ışık hızıyla soğumak demek.

- İşsiz olmak, çalışan anneye inat bütün gün evde olmanın getirdiği vicdan azabıyla ya bir kap yemek yapma, ya temizlik yapma sorumluluğu duymak demek.

- Ve nihayetinde cancağazım işsiz olmak, bütün gün pijamayla   (bakınız eşofman falan demiyorum, bildiğin pijama)   dolaşma eşiğinizin, işsiz kaldığınız süre ile orantılı olarak git gide düşmesi demektir!

Bu eşik yere değdiğinde durum acildir, size yazık, bu ülkeye lanettir!

19 yorum:

  1. o kadar haklısın ki yazacak bir şey bulamıyorum, gazetem falan olsaydı direkt basardım bu yazıyı, o derece.

    YanıtlaSil
  2. haklısın sophiecim ve sanırım şükretmeliyim, sevgilerr :*

    YanıtlaSil
  3. içimden geçen ne varsa yazmışsın hatta işsiz olmak demek arkadaş dünyadan kendini soyutlamak demek, onlar yeni iş ve eş yaşamlarını anlatırken senin anlatacak bir haltının olmaması demek.

    YanıtlaSil
  4. haha superr , ben bunların cogunu bırebır yasadım. Mesela pıjamayla oturmak, yemek yapma durtusu, karıyer.net den msj var mı dıye kontrol etme faln fılan.
    Supersın canm.
    Sevgıler
    Zeynep :)

    YanıtlaSil
  5. - İşsiz olmak, kariyer.net, yenibiris.com gibi sitelere üye olup, abuk sabuk başvurular yapıp bazı dönemler her gün, cevap var mı diye kontrol etmek demek.

    buna bağlı kalma benim gibi yoksa daha çok işsiz günler bizleri bekler.

    YanıtlaSil
  6. Ah ah! işsiz olmak deliannenin çok iyi bildği bir durum demek (bir zamanlar)

    işsiz olmak demek, her türlü densizin işinize karışması demek.. her türlü amele işe referans gösterilmek demek..

    ....

    YanıtlaSil
  7. Süpersin Sophie şu anda bende aynı durumdayım :( ve iznin olursa birkaç not ekleyip bende bunu blogumda paylaşmak istiyorum :(((

    YanıtlaSil
  8. Bildiğim kadarıyla üniversite mezunusun. Ve seni bezdirecek zamandır işsizsin. Gerçekten ne söylesen haklısın. Ama eleştirecek o kadar çok nokta var ki.. Şuan senin veya diğerlerinin içinde bulunduğu durum umurlarında bile değil. Kendi dertlerine düşmüş hepsi. Çok sinir bozucu çok.

    YanıtlaSil
  9. İşsiz olmak demek parasız kalmak demek. Ve para yapabilceğim herşey için gerekli.Lanet bende işsizim.

    YanıtlaSil
  10. işsiz kalmak herşeyin sonu değil,moralini bozma.Mutlaka bulacaksın,sabırrr sadece biraz zaman.

    YanıtlaSil
  11. İşsizlik zor en iyisi mi yazarlık yap. Çocuklara yönelik öykülere bile yazabilirsiniz siz. En azından bir başlangıçtır. Bu arada da kafanın yatacağı bir iş çıkar kapını çalabilir.

    YanıtlaSil
  12. Zym1x gezegeninden geldiğime artık kesin inanıyorum.

    Yukarda yazılanlardan hiç birini yapmadım ve başıma gelmedi geleceğini vb. şeylerin olacağını da sanmıyorum. Bir tek ben mi kendi paramı çıkarıyorum anlamadım yeminle.

    YanıtlaSil
  13. Ben bu durumu o kadar tanıdık buluyorum ki sanırım üniversiteyi bitiren her geön bu duyguyu yaşamadan bir sonraki adıma geçemiyor. bu yukarıda başına gelmeyen insanlar bence çok istisnadaq olduğunu düşünüyorum. Her insan kendine göre bu durumu ya yaşıyor ya yaşadı ya da yaşayacak:))) yazına bayıldım
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  14. @ceren: çok sevindim yorumuna ceren,teşekkürler.
    bir gazeten olsaydı belki arada bana orda bir köşe ayırırdın,ikimiz de kazanırdık ve böylece işsiz olmazdık :)

    @cecilia: evet, şu sıralar benim gözümde tüm işi olanlar şükretmesi gereken, asla şikayet hakkı olmayan insanlar ama elbet çalışmanın zorlukları da yok değil, ara sıra şikayet edebilirsin :)

    @tarih84: kesinlikle öyle canım,iş güç olmayınca anlatacak bir şeylerin de kalmıyor, ne anlatacaksın ki,bütün gün evde nasıl pineklediğini mi,en çalışman gereken zamanları nasıl öldürdüğünü mü...

    @zeynep şeker: yalnız değilmişim demek ki, bütün işsizler aynı şeyleri yaşıyormuş demek ki, o zaman bize de inşallah senin gibi iş güç sahibi olmak kısmet olur canım, sağ ol...

    @8ex-en8: doğru diyorsun, oralara bel bağlamamk lazım, dönem dönem takıyor işte insan.zaten benim alanımla ilgili sürekli ilan da çıkmıyor oralarda.

    @deli anne: işsiz olmaktan kötü bir şey varsa o da çalışan anne olmaktır galiba:)
    ayrıca dediğiniz o kadar doğru ki,insanlar sizinle alakalı alakasız her işi tavsiye ediyorlar kendilerince, şunu yap, bunu yap diye buyuruyorlar densizce...

    @pompiş kedicik: elbette paylaşabilirsin, teşekkürler sorduğun için:)
    ve hepimize bir an önce gönlümüze, yeteneğimize göre bir iş inşallah.

    YanıtlaSil
  15. @francesca: evet, üniv mezunuyum ve bir yılı aşkın zamandır işsizim.bölüm türk dili ve edebiyatı olunca öğretmenlikten başka pek şansım da yok açıkçası, ama dediğin gibi pek kimsenin umrunda değil bu.öğretmen adaylarını yıldırmak ve harcamak için uğraşan bir milli eğitim bakanımız var çünkü.

    @emreabf: evet yukardaki maddelerin çoğunun ucu sonunda paraya dayanıyor, para olmadan hiçbir şey olmuyor, by kocaman bir gerçek önümüzde.hepimize iş! bir an önce!

    @CMOS: doğru, işsizlik her şeyin sonu değil ama iş sahibi olmak benim için bir çok sorunumun çözümünün başlangıcı olacak,bakalım sabrediyoruz, bir yandan da uğraşıyoruz tabi,teşekkürler.

    @pröfösör: bu çok iyi fikir, ben uzun zamandır bunu düşünüyorum zaten.kafamda hep masal yazar dururum, belki artık kağıda dökme zamanı,teşekkürler.

    @telekinesis: herkes aynı aşamalardan geçecek diye bir şey yok,bu işler hem yetenek, hem şans, hem doğru yer, doğru zaman demek.hepsini bir arada buluşturabilmek demek.bazıları ellerindeki kolayca paraya dönüştürebilecek kıvraklık ve şansa sahiptir, bazıları değildir,bütün olay bu.

    @dicle kıyısında m.k. :herkes değil ama çoğu insanın başına gelen şeyler bunlar,hepimizin çevresinde çok örnek var bu durumu bir dönem yaşayan.bazıları daha çabuk geçirir bu evreyi, bazıları ise takılır kalır benim gibi.bakalım, elbet vardır benim de yapacağım bir iş bir yerlerde...çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. yazının sonunu getiremedim içim daraldı çünkü bende işsizim :(
    kendi adamlarını almak için açılan sınavlara girilir umutla beklenir bir de işsizken olmayacağını bile bile 2011 bize iş versin kocamaaaan mutluluk sağlık,dolu bir hayatımız olsun sonraki yazılarında umarım bugün işe giderken şöyle oldu offf püfff uyanamıorum dersin:)

    YanıtlaSil
  17. @tuem: sonunu okusaydın keşke, olay son maddede son cümlede kopuyor çünkü.
    hepimize bir an önce iş inşallah.ve evet evet!
    o cümleleri kurmak istiyorum artık.

    YanıtlaSil
  18. @aphraell: of of of! kolay gele o zaman :(

    YanıtlaSil

ne yazarsan yaz,
ama "adsız" olma.
google hesabın yoksa da,
sonuna ismini cismini yazamayacak kadar ezik davranma,
kaçak oynama.