1 Ara 2010

HUZURUNU ARAYAN ROMAN: HUZUR


İkinci kez, bu sefer kitap kulubümüz için okudum, bitti.
Alınacak, yazılacak çok yeri var bu derin romanın ancak içlerinden seçmek lazım gelir değil mi...

"Dede'yi Wagner olmadığı için, Yunus'u Verlaine, Baki'yi Goethe ve Gide yapamadığımız için beğenmiyoruz. Uçsuz bucaksız Asya'nın o kadar zenginliği içinde, dünyanın en iyi giyinmiş milleti olduğumuz halde çırçıplak yaşıyoruz. Coğrafya, kültür, her şey bizden yeni bir terkip bekliyor; biz misyonlarımızın farkında değiliz. Başka milletlerin tecrübesini yaşamaya çalışıyoruz."
s.252

 "Hangimiz yıldızlı bir gecede kainatı bütün ağırlığıyle  sırtımızda taşımayız. Hiçbir şey insanoğlunun cesareti kadar güzel olamaz."
s.94

"Vücutlarımız, birbirimize en kolay vereceğimiz şeydir, asıl mesele hayatımızı verebilmektir. Baştan aşağı bir aşkın olabilmek, bir aynanın içine iki kişi girip, oradan tek bir ruh olarak çıkmaktır!"
s.196

5 yorum:

  1. Vücutlarımız, birbirimize en kolay vereceğimiz şeydir, asıl mesele hayatımızı verebilmektir. Baştan aşağı bir aşkın olabilmek, bir aynanın içine iki kişi girip, oradan tek bir ruh olarak çıkmaktır!"

    oğğğğ daha ne denebilir ki: BU ROMAN OKUNUR!

    YanıtlaSil
  2. ocağın ikinci haftası toplanıyoruz şeker, erkencisin sen:)

    YanıtlaSil
  3. @tarih84: okuyanın da alnından öpülür :)

    @neslihan: erken kalkan yol alır, erken okuyan boşta kalır. şimdi ne okusam?!
    :)

    YanıtlaSil
  4. okuyamadım daha, içimde bir koca yara gibi bekler.. tam başlamıştım ki 2.bebeğe hamilelik başladı, o sıkıntılı dönemde üstüne kitabı ekleyemedim..

    YanıtlaSil
  5. @deli anne: oy oy bundan sonra ancak çocuklar büyüyünce, ne bileyim okula gitmeye başladıkları zaman falan başlayabilirsiniz heralde.çünkü epey mesai gerektiriyor, umarım bir gün kısmet olur okumak, olmazsa da can sağlığı...bir sürü güzel kitabımız var ne olsa... :)

    YanıtlaSil

ne yazarsan yaz,
ama "adsız" olma.
google hesabın yoksa da,
sonuna ismini cismini yazamayacak kadar ezik davranma,
kaçak oynama.